POTENTIAL OF AGROENERGY RESIDUES FOR THE GENERATION OF BIOGS IN THE STATE OF TOCANTINS
DOI:
https://doi.org/10.17224/EnergAgric.2019v34n01p67-81Resumo
Concerns over the depletion of traditional fossil energy sources and the consequent greenhouse effect generated by the use of fossil fuels have increased, creating a need to search for alternative sources of clean energy. Thus, this work had the objective of portraying the potential of residues from agroenergy in the State of Tocantins for generation of Biogas. This article was developed under the principle of the exploratory study, through data surveys from the State. The agroenergy residues researched were soybean, cassava (manioc), rice, sugarcane, maize, sorghum and beans. The energy potential of the studied residues represents 3.56% of the energy generation capacity by biomass sources. The source of highest agroenergy potential for biogas generation was maize, with an energy capacity of 498.90 MW. The use of biomass as an energy source presents itself as an interesting alternative in the survey carried throughout this work.
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
Esta revista proporciona acesso publico a todo seu conteúdo, seguindo o princípio que tornar gratuito o acesso a pesquisas gera um maior intercâmbio global de conhecimento. Tal acesso está associado a um crescimento da leitura e citação do trabalho de um autor. Para maiores informações sobre esta abordagem, visite Public Knowledge Project, projeto que desenvolveu este sistema para melhorar a qualidade acadêmica e pública da pesquisa, distribuindo o OJS assim como outros software de apoio ao sistema de publicação de acesso público a fontes acadêmicas.